TWISTING ART

Diana Joseph (1958) is beeldhouwer, voormalig ruiter en liefhebber van dans en Oosterse bewegingsleer. Naast haar kunstenaarschap heeft zij gewerkt als HRM adviseur en (loopbaan)coach. Door haar aderen stroomt een gedeelte Javaans/Armeens bloed, wat haar liefde voor de esthetiek van Oosterse culturen mogelijk verklaart. Daarnaast spreekt de filosofie van het non-dualistisch denken haar aan; haar motto luidt: “Alles heeft zijn niets”.

Zij slaat met haar surrealistische sculpturen van dieren en mensen een brug tussen de oudheid en de moderne tijd. Ook andere tegenstellingen zoals mens/dier, abstractie/figuratie en ernst/humor wil zij in haar werk samenbrengen. Dit leidt tot een dualistische beeldhouwtaal, die haar zoektocht naar “de eenheid die aan de tegenstellingen voorafgaat” verbeeldt. Voor haar geldt niet of/of maar èn/èn. Haar beelden van mythologische paarden, vogels en godinnenportretten in kunsthars, brons, gips en papier kenmerken zich vaak door een “twist”, dat kan een speelse draai zijn maar ook het weergeven van een onbesliste strijd tussen schijnbare tegenstellingen.

Diana Joseph sloot in 2013 de opleiding Beeldhouwen aan de Vrije Academie in Nunspeet (VAN) cum laude af. In 2016 is zij gestart met een opleiding aan de MIX Academie die de vorming van een persoonlijke kunstzinnige identiteit voorstaat. Zij is lid van kunstenaarscollectief KEXIT en exposeert in binnen- en buitenland.