Regelmatig word ik gevraagd een werk in opdracht te vervaardigen, zowel door particulieren als door organisaties. 

Deze opdrachtgever had een eerder gemaakt beeld van mij gezien 'Amphitrite' en wilde graag een verwante zeegodin. Dat werd 'Thalassa' gemaakt van kunsthars met marmerzand en gedeeltelijk geoxideerd. Op een sokkel van tulpenhout, 75 cm hoog. Thalassa's hoofdtooi is geïnspireerd op een reuze oesterschelp (Maxima Clam).

Begin augustus 2023 is zij naar een tevreden klant verhuisd. 

 

Een dierbare schoolvriendin vroeg om een kattenbeeld voor in de tuin. Zo werd begin 2023 Hendrik I geboren, mijn eerste beeld van een kat. Deze stoere kater zit met gesloten ogen van de zon te genieten. De eerste foto is een 'werk in proces' afbeelding van het origineel, Hendrik de I. Gemaakt van EPS, kneedbare epoxy en kunsthars. Door beeldengieterij Tenax in Veghel is inmiddels een mal vervaardigd en zijn er twee exemplaren gegoten in een weerbestendige kunsthars; Neolith. Het beeld voor de vriendin is groen gegoten met een bronslook. De in blauwgroen gegoten Hendrik III is te zien bij mijn atelier in Emst. Hoogte beeld 50 cm, massief gegoten gewicht 40 kg. 

Voor een 10 jarig jubileum van een restaurant heb ik medio 2023 dit tafereel 'Boschvijver Bonsai' vervaardigd. In het beeld zijn de familieleden van de eigenaar op symbolische wijze verwerkt alsmede een deel van de architectuur van het gebouw. Gemaakt van kneedbare expoxy met een finish van kunsthars. 36 cm hoog en 50 cm breed. 

 

Voor een particulier met een passie voor IJslandse Paarden kwam dit beeld 'Spring maar achterop' begin 2023 tot stand. Een paard met beenzetting tölt draagt drie manfiguren. Kunsthars en kneedbare epoxy. Hoogte 55 cm.

 

Het Nederlands IJslandse Paardenstamboek wilde een wisselprijs instellen voor de Nederlands kampioen telgang. Deze kleine vliegende IJslander "Flying Pace' was eind 2022 het resultaat. Gemaakt van kneedbare epoxy en kunsthars. Op stalen pin. 22 cm hoog

 

Een Stichting voor goede doelen die haar bestaan feestelijk wilde afsluiten liet medio 2022 voor haar bestuursleden vijf zgn. 'Brooky's' maken, de opbrengst van deze kleine ezelbeeldjes kwam - zoals altijd - volledig ten gunste van St. Brooke Hospital for Animals Nederland. Gemaakt van kneedbare epoxy en kunsthars, afgewerkt met bronsverf. Hoogte 12 - 15 cm. 

 

Voor een trouwe sponsor van het CSI Ascona in Zwitserland kreeg ik in 2021 de opdracht een speciaal geschenk te maken als dank voor de jarenlange ondersteuning van het concours hippique. Het beeld heet: 'The winner shares it all' en is gemaakt van kneedbare epoxy met kunsthars en bronsverf, hoogte 30 cm. Op een sokkel van Iroko hout.

 

Ter gelegenheid van de 25 jarige editie van de Paardenvierdaagse in Epe is een door mij ontworpen stalplaat in 2018 uitgereikt aan iedere deelnemer. 

 

 

 

Een stalplaat ter gelegenheid van de 25ste editie van het CSI Ascona in Zwitserland. Gepatineerd brons. 

 

Voor het Nederlands Kampioenschap Dressuur  in Hoofddorp is dit bronzen beeld "Pirouette' als ereprijs uitgereikt in de jaren 2012-2014.

 

Met Nederlands Kampioen Dressuur 2012 - 2013 - 2014 Edwin Gal